Međunarodni 48. “Beli kros” održaće se u nedelju 1. februara na Košutnjaku, na kojem će učestvovati i takmičari iz desetak zemalja Evrope.

Povezane vesti

Direktor trke Brana Radović najavio je prisustvo brojnih takmičara.

– Već 48 godina ovaj kros pokušava da opstane. Naš cilj je svakako da privučemo što više dece da se bave sportom. Lepo je održavati jedan ovakav nivo svih ovih godina”, rekao je Radović na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Beli kros je tradicionalna manifestacija koja se održava u Košutnjaku. On je nаstаo u jаnuаru 1966. godine kаo interno, klupsko tаkmičenje.

Na Krosu se takmiče sve uzrasne kategorije, od najmladjih do najstarijih, uključujući i rekreativce i veterane.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković izjavio je da nije lako okupiti sve atletičare i omogućiti im da odu iz Beograda zadovoljni i ponovo se vrate sledeće godine.

– Nadam se da će nas poslužiti vreme i da će pasti poneka pahulja, kako bi efekat “Belog krosa” bio još značajniji – rekao je Branković.

Na Kongresu Evropske atletske asocijacije (EAA), 18. oktobra 2006, Beli kros je dobio status ˝permit˝ takmicenja EAA, čime je kao jedino nacionalno takmičenje u Srbiji ušao u program takmičenja EAA, ali i prihvatio uslove propisane za takmičenja ovog programa.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.