0
Rekreativo

PARAGLAJDING: Beli orlovi precizno sleću

Objavljeno: 30.05.15 u 10:51

Ovog vikenda (30-31. maj), na terenima Aljudova u blizini Požarevca, odršaće se 15. Državno prvenstvo Srbije u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje.

Gradovi Beograd, Niš, Novi Sad, Raška, Kraljevo, Požarevac, KanjižaVršac, poslali su svoje najbolje paraglajderiste, ukupno njih 40, na ovo jubilarno takmičenje.

Organizator takmičenja je Vazduhoplovni savez Srbije i paraglajding klub „Beli Orlovi“ iz Požarevca, uz podršku Ministarstva omladine i sportaSportskog saveza Srbije.

Prošlogodišnji pobednik Dragan Popov, PK „Berkut“ iz Vršca, najavio je takmičenje.

– Naravno da se nadam odličnom rezulatu kao i prošle godine i zaista ću se potruditi da ponovim takav rezultat. Iskreno, vidim da je konkurencija odlična jer Državno prvenstvo uvek dovodi najbolje pilote u našu vazduhoplovnu arenu. Siguran sam da neće biti lako – skromno je izjavio Popov.

Ukoliko metereološki uslovi dozvole, poletanja i sletanja takmičara će se odvijati od jutra do mraka, trudeći se da se napravi što veći broj kalkulativnih serija.

Dobri uslovi za letenje i atraktivnog discipline, u Aljudovo je dovela i reprezentativce u disciplini prelet.

– Ovo nije moja matična disciplina, ali je postala jako intresanstna za sponzore, pa sam rešio da se okušam i u njoj. Samo da nas metereološka situacija posluži i siguran sam da će ovo biti jako kvalitetno takmičenje jer vidim da su došli naši najbolji piloti. – izjavio je Predrag Dudić, reprezentativac Srbije u paraglajdingu u disciplini prelet.

Pored pojedinačne konkurencije, piloti će se boriti i za ekipni plasman. Prošlogodišnji pobednik je PK „Košava“ iz Surčina, koja je i ove godine došla u punom sastavu, spremna na borbu za medalju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter