0
Rekreativo

EVROPSKA NEDELJA MOBILNOSTI U TOKU: Beograd dobio prve biciklističke staze

Objavljeno: 16.09.15 u 19:02

U Beogradu se održava još jedna Evropska nedelja mobilnosti koja će trajati od 16. do 22. septembra.

Manifestacija nosi slogan „Izaberi, promeni, kombinuj“, a odnosi se na odabir najefikasnije kombinacije prevoza u gradu (30% autobusom, 30% automobilima, 30% javnim prevozom).

Tokom narednih nedelju dana, u preko 1.500 evropskih gradova govoriće se o ekološki i finansijski održivim vidovima prevoza, koja se promovišu da bi javni prostori naših gradova postali prijatniji. Glavni cilj je, moglo bi se reći, povećanje procenta korišćenja bicikla kao prevoznog sredstva, što bi u Beogradu moglo da rastereti centralne gradske ulice automobilskih gužvi.

Način promocije prevoženja biciklima u gradovima koji se pokazao najefektivnijim jeste obezbeđivanje odgovarajuće saobraćajne infrastrukture. Dan nakon što su započeti radovi na uklanjanju stare horizontalne signalizacije u Bulevaru oslobođenja, počelo je označavanje biciklističke trake.

Najpre je označen potez od početka Banjičke šume do banjičkog bazena. Radovi su još uvek u toku, a cela akcija biciklistima u našoj prestonici daje nadu da bi na ovaj način saobraćajna infrastruktura mogla da bude unapređena i u drugim delovima grada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter