0
Rekreativo

TROJKA IZ BLOKA: Obrenovčani pamte pomoć tokom poplava i vraćaju istom merom (VIDEO)

Objavljeno: 18.04.16 u 11:06

Peta sezona Trojke iz bloka zvanično je otvorena u Obrenovcu u subotu 16. aprila, na terenima preko puta Doma kulture.

Tačno u 14 časova, popularni Sprajtovi tereni bili su premali da prime sve zainteresovane koji su došli da vide spektakl koji je održan po prvi put u njihovom gradu.

Sjajna saradnja Humanitarne organizacije Srbi za Srbe, Opštine Obrenovac i brojnih ponosnih sponzora, donatora i tehničkih sponzora dovela je do toga da se prijavi 105 takmičara i da se od turnira ukupno skupi 136.880 dinara! Atmosfera kraj Save došla je do usijanja kada je sunce visoko odskočilo, a tačno u dva se začula himna Republike Srbije, a svi okupljeni ustali da je sa počašću pozdrave.

Miloš Simović, menadžer Trojke iz bloka i portparol Humanitarne organizacije Srbi za Srbe obratio se ljudima dobre volje koji su došli da podrže misiju koja traje već pet godina. Naglasio je da se u Obrenovcu otvara najveća sezona do sada, a da broj ljudi i njihovi osmesi i energija, šalju snagu za svih 40 turnira koji slede:

– Ove godine oborićemo sve rekorde po broju turnira, a nadamo se i po skupljenim sredstvima kako bi pomogli što veći broj socijalno ugroženih porodica, rekao je Obrenovčanima Simović.

FOTO: trojkaizbloka.org
FOTO: trojkaizbloka.org

Nakon njega, svojim sugrađanima obratio se gospodin Ivan Jegorović, zamenik predsednika Opštine Obrenovac, koji nije skrivao oduševljenje i zahvalnost, najpre prema svim ljudima dobrog srca koji su došli i uzeli učešće na turniru, a naravno i prema Humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe koja, kako je istakao, nesebično pomaže Obrenovcu od tragičnih poplava 2014. godine. Šutnuvši na koš, Jegorović je i zvanično otvorio turnir, a zatim su se smenjivali svi, od najmlađih do najstarijih, momci i devojke, devojčice i dečaci, uz muziku, šutirali su trojke za bolje sutra.

Pomoć skupljena na turniru ne meri se ni na jedan od načina koje pokazuje statistika, meri se snagom jedinstva i bratoljublja koje su danas pokazali Obrenovčani. Šutirajući trojke i okupivši se pokazali su sugrađanima koji su ugroženi da ih neće ostaviti i same i da će im pomoći kao što je i Obrenovcu pomogla cela Srbija kada je bilo najteže.

Okupili su se mediji, televizija Mag, lokalne novine Obrenovac, fotoreporteri, ljubitelji sporta, humanitarci, biznismeni, deca i svi iz komšiluka – bio je to dan u kome se slavio život i koji je u svima budio nadu u bolje sutra.

FOTO: trojkaizbloka.org
FOTO: trojkaizbloka.org

Pevalo se u Obrenovcu, kao i uvek na turnirima Trojke iz bloka. Ankl Džo, kao domaćin turnira, i lokalni reperi Tajmpis i dvojac JSP. Oni su, zajedno sa legendarnim diskdžokejom Pajom KobaZZom, dali sve od sebe da isprate neverovatnu atmosferu na prvom turniru u petoj sezoni.

Na turniru na kome su svi pobednici, zato što pomažu i čine veliko i dobro delo, Luka Milosavljević dao je najviše koševa, čak 18, i osvojio prvo mesto i zlatnu medalju i pehar. Drugo mesto je osvojio Jovan Šehović, sa 16 koševa za koje je dobio srebrnu medalju. Treće mesto je, nakon izjednačenog rezultata i dodatnih šutiranja, osvojio Branimir Milenković (15 koševa).

FOTO: trojkaizbloka.org
FOTO: trojkaizbloka.org

– Veliko hvala Obrenovcu i divnim Obrenovčanima! Picerija Maratonci, Pekara kod Žike, S – market, Pekara Pire, Miša Jell D.O.O, Pekara Saša i Auto škola Bane stali su u red ponosnih sponzora na čelu sa Opštinom Obrenovac koji su omogućili da turnir zablista u punom sjaju kakav zaslužuje jubilarna peta sezona. Kompanija NIS i lanac brze hrane Agi pasta nastavili su sjajnu tradiciju i ove godine od samog starta stali uz nas! Hvala sponzorima, donatorima i tehničkim sponzorima, a ponajviše hvala volonterima i takmičarama koji su učinili da se turnir u Obrenovcu dugo pamti, poručuju iz Trojke iz bloka.


(Izvor: Youtube/RTV Mag)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter