0
Rekreativo

VIZITA GRADONAČELNIKU: Skvoš asocijacija Srbije na radnom sastanku

Objavljeno: 30.05.15 u 09:34
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je delegaciju Skvoš asocijacije Srbije. Radnom sastanku prisustvola su i gradski Sekretar za sport Slavko Gak, predsednik gradske Skupštine Nikola Nikodijević i drugi.

 
 
Tema sastanka bio je položaj prvog srpskog skvoš kluba Skvošlend koji se nalazi u Pionirskom Gradu i rešenje problema u kojima se ovaj klub trenutno nalazi. Ovaj klub, koji je i sedište svih nacionalnih selekcija trenutno se bori za opstanak posle nekoliko tužbi i upravnih postupaka koji se vode protiv njega. 
 
– Ovo je vrlo koristan sastanak za nas i naš sport. Gradonačelnik Siniša Mali dao je jasne i konstruktivne predloge za rešenje teške situacije u kojoj se nalazimo. Drago nam je da Siniša Mali prepoznaje naše rezultate i da razume vrednost sporta i uloženog rada u skvošu. Gradonačelnik nam je obećao da ćemo u narednih šest meseci pronaći trajno rešenje za skvoš – rekao je Čedomir Vitkovac, predsednik SAS.
 
– Verujemo da ćemo zajedničkim snagama uspeti u tome. Želeo bih da istaknem i izuzetnu kooperativnost gradskog sekretara za sport Slavka Gaka. Nadam se da ćemo na sledećem sastanku, koji je zakazan u istom sastavu za 10. jun imati konkretne predloge o kojima ćemo odmah obavestiti sportsku javnost – dodao je on. 
 
Srpski skvoš prolazi kroz svoj najteži period od početka igranja 2003 godine, a u svetu se ovaj sport bori za ulazak na olimpijske igre. Nadamo se da ćemo i srpske skvošere, možda baš ovu decu koja sada treniraju u Skvošlendu gledati kao učesnike Olimpijade. Trenutno, srpski reprezentacija u sastavu Vuk Brcanske, Aleksandar Šofranac i Jelena Dutina učestvuje u pojedinačnom EP koje se održava u Bratislavi
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter