0
Rekreativo

FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ: Niču nove predškolske ustanove u Srbiji!

Objavljeno: 14.01.20 u 18:10

Fondacija Novak Đoković uspešno je realizovala još jednu donatorsku kampanju “Sezona darivanja” tokom koje je prikupljeno preko 140 hiljada dolara za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji, čime je premašen prvobitan cilj akcije za preko 40 hiljada dolara.

Kampanja koja je trajala od 3. decembra 2019. do 08. januara 2020. godine okupila je veliki broj građana i kompanija-donatora.

Osnivači Fondacije, Novak i Jelena Đoković, inspirisani gestom svih koji su se pridružili akciji, odlučili su da svojim ličnim sredstvima dupliraju prikupljenu sumu od 140 hiljada dolara, čime će za izgradnju i opremanje vrtića u Srbiji u narednom periodu biti na raspolaganju skoro 30 miliona dinara.

Najbolji teniser sveta i osnivač Fondacije uz čestitku za novogodišnje i božićne praznike, zahvalio se svima koji su podržali inicijativu i koji su pomogli u ostvarenju ovog cilja.

– Zahvaljujući vašim donacijama premašili smo cilj i ove „Sezone darivanja“ i došli do neverovatne cifre od 140 hiljada dolara koja će nam omogućiti da otvorimo nova predškolska mesta i programe za decu u Srbiji. Ponosan sam i srce mi je puno kada zajedno igramo za isti cilj, zato smo Jelena i ja, i ove godine odlučili da dupliramo vaše donacije, jer samo udruženi u činjenju dobrih i plemenitih dela možemo vratiti osmeh i nadu u bolje sutra našim mališanima. Hvala vam što verujete u našu Fondaciju, hvala vam na vašoj plemenitosti, na vašem darivanju i na svim porukama koje ste ostavili na sajtu uz vašu donaciju. Hvala vam na ovakvom pobedonosnom početku 2020. godine, jer ako se po jutru dan poznaje, ovo će biti jedna fantastična godina – rekao je Novak Đoković.

Globalna direktorka i ko-osnivač Fondacije Jelena Đoković je izjavila da zahvaljujući svim donatorima i radu Fondacije, danas više od 22 hiljade dece ima bolje i zdravije okruženje u kojem odrastaju.

– Ove godine u okviru donatorske kampanje imali smo za cilj da sakupimo sredstva pomoću kojih bi obezbedili da 200 dece dobije pristup predškolskom obrazovanju. Zahvaljujući vašoj nesebičnoj podršci, taj cilj je premašen i hvala vam na tome. Hvala vam što nam iz godine u godinu pomažete da sve veći broj dece u Srbiji dobije priliku da učestvuje u programima predškolskog obrazovanja. Krajem septembra prošle godine otvorili smo 44. vrtić po redu, i to u Svilajncu, i time obezbedili dodatnih 75 mesta za decu iz ove opštine i okolnih sela. Otvorili smo i vrtić u Mačvanskom Prnjavoru u blizini Šapca, čime je više od 150 mališana iz Prnjavora, ali i ostalih sela iz okoline Šapca, prvi put dobilo priliku da krene u vrtić. U procesu je i otvaranje vrtića u Inđiji i nećemo stati na ovome. Naš cilj je da menjamo dečje živote u našoj zemlji – dodala je Jelena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter